Kwetsbaarheid

Gepubliceerd op 13 maart 2019 om 15:42

Welkom op mijn eerste blog! 

Kwetsbaarheid.... Het is altijd een groot thema in mijn leven is geweest. Dit kwam gisteren weer aan het licht tijdens de online training YOU+NOW van Soulworx, gegeven door Aurelie van Kinderen. Een training die ik overigens alle (beginnend) ondernemers aan kan raden!

Soulworx brengt Soul en Business samen. Ondernemen vanuit jouw meest pure bron. Iets wat mij enorm aanspreekt. Wat het mij heeft geleerd is dat je nog zo'n goed businessplan kan hebben, als je niet gelooft in wat jij uitdraagt en wie jij bent  vanuit je meest pure vorm, dan gaat het nog steeds niet werken.

 

Ik dacht dat ik redelijk klaar was om met Praktijk Josine Rozenberg te beginnen. Tijdens een oefening bleek echter dat ik onbewust toch nog steeds andere signalen uitzond. 'Stel je voor dat je je in een maaiveld bevindt...' Fijn dacht ik... lekker in de wind, zonnetje... Goed. En toen... 'Durf jij je ook boven het maaiveld te begeven?' Wow.... ik voelde dat ik nog steeds enorm bang was om mijn hoofd eraf te laten hakken. Ik wilde me nog steeds liever verschuilen achter de grote meute, niet te veel opvallen, lekker veilig. Maar ja.... dat is voor een ondernemer natuurlijk niet echt handig. En in essentie ook helemaal niet wat ik wil!

Vervolgens vroeg Aurelie om 3 jaar in de toekomst te kijken. Hoe zou je leven en je praktijk er over 3 jaar uit zien als je volgens dit principe zou blijven leven (jezelf klein houden). Vanzelfsprekend was dit geen best plaatje! Helemaal niet zelfs. Maar dan nu het tegenovergestelde... hoe zou jouw leven eruit zien als je je ten volle opricht, volledig gelovend in en vertrouwend op jouw pure bron? Hoe ziet je leven er dan uit over 3 jaar? Wauw.... het raakt me nog steeds als ik daaraan terug denk. Zoveel kracht, zoveel licht en vooral zoveel vertrouwen. Ik voelde me volledig gedragen in alles wat ik was en deed.

 

Maar waarom doe je dat dan nog niet? Wat is je grootste reden om niet boven dat maaiveld uit te willen komen? Wat is je grootste saboteur? Waarom wil ik zo graag onopvallend blijven? Bij mij was er sprake van de volgende overtuiging:

'Als ik volledig in mijn potentieel stap, ben ik ook volledig kwetsbaar'...

Oeps.... daar was hij weer.... Kwetsbaarheid.... 

Aurelie nodigde ons uit onze beperkende overtuiging te transformeren naar een positieve. Na hierover te brainstormen besefte ik dat kwetsbaarheid juist een enorme kracht is! Durf je kwetsbaar te zijn, dan accepteer je jezelf helemaal zoals je bent! Een pure expressie van jouw natuurlijke manier van zijn. Wat een gevoel van vrijheid en wat een inspiratie om zo te leven en te ondernemen...

 

Dit wordt de komende tijd voor mij iets waar ik me elke dag weer even bewust mee wil verbinden.

 

Dus vanuit die kracht en energie schrijf ik dit voor mij heel erg kwetsbare eerste blog. Een eerste stap in het licht, een eerste stap boven het maaiveld uit. Hier ben ik! Hier blijf ik! Volledig in het licht, volledig kwetsbaar en.... volledig vertrouwend dat alles goed is zoals het is!

 

Ik ben heel benieuwd hoe dit voor jullie geldt? Hoe zie jij je over 3 jaar als je je ten volle openstelt voor jouw potentieel? Wat zijn jouw saboteurs en belangrijker, hoe kun je ze transformeren tot een kracht? Hoe ga jij om met jouw kwetsbaarheid? Ik zou het heel leuk vinden om jullie ervaringen hieronder te lezen! Door ze te delen geef je jezelf een nog groter startsignaal om je potentieel in werking te zetten!

Let's rise together!

 

Liefs Josine

Met grote dank aan Aurelie en haar inspirerende manier van Zijn! 

Reactie plaatsen

Reacties

Marjan Ghyssaert
5 jaar geleden

Dag lieve Josine
Inderdaad, kwetsbaar zijn hoort helemaal bij een échte authentieke mens zijn. Als ik je blog lees, voelt het voor mezelf ook een opluchting en bevrijding. Ik hoef het niet allemaal al te weten. Het antwoord kan evengoed liggen in 'niet weten en dat durven toelaten'.
Dankjewel dus om je kwetsbaarheid te delen, dat opent bij mezelf altijd meteen ook de vanzelfsprekendheid om mezelf te laten zien aan die ander die zich ook écht laat zien.
En dan heb je écht menselijk warm contact, hmmmm. En dat is dan weer net wat ik zelf bied aan mensen en hopelijk binnenkort ook de mensheid!
Dikke knuffel
Marjan

Josine
5 jaar geleden

Wauw Marjan, dankjewel voor je lieve woorden, openheid en wijsheid. Wat je zegt, het ok zijn met het niet weten is zo krachtig en bevrijdend. En dan komen juist alle antwoorden op je pad. Volledige overgave en vertrouwen. Ik weet zeker dat jouw authentieke jij nu al heel veel geeft aan de mensheid! Dankjewel voor reactie, dikke knuffel terug!

Cindy
5 jaar geleden

Lieverd,

Hoe herkenbaar en wat denk ik vaak aan je. En natuurlijk geen toeval. Ik wil je vragen naar mijn site te gaan en mijn blogs te lezen. Die ik ook nog steeds niet met iedereen durf te delen.

Tijd om weer iets af te spreken lijkt me.

Hele dikke en lieve kus
Cindy

Josine
5 jaar geleden

Hee Cindy, wat leuk! Heel benieuwd naar je site en blogs, heb je een link?

Mail ze anders even!
Dikke kus

Corine
5 jaar geleden

Prachtig lieve Josini! En zo herkenbaar :) Ik heb er een tijdje terug ook over geschreven en wil het graag publiceren. Wat worstelen we hier toch allemaal mee. Vooral wij vrouwen... zo geleerd om ons te schikken en 'gewoon' te doen. Terwijl onze vrouwelijke, kwetsbare en gevoelige kracht zo nodig is.
Super mooi dat we allebei ons ondernemerspad nu gaan bewandelen. Tijd om ons in volle glorie en alle kwetsbaarheid te laten zien <3

Liefs!

Josine
5 jaar geleden

Ahhh Corini, zo mooi jouw berichtje! Ik ben benieuwd naar jou stuk hierover, wil het graag lezen! Zo mooi om te zien hoe steeds meer vrouwen dit stuk gaan omarmen. Let's make the world a better place :) Superleuk ben jij! <3